50é PELEGRINATGE A LOURDES

Del 17 al 21 de Juny de 2017 s’ha portat a terme el 50é Pelegrinatge a Lourdes dels Bisbats de Vic i Solsona. El pelegrinatge començava amb el viatge cap a Lurdes des de l’estació d’autobusos d’Igualada al voltant d’una vuitantena de persones, amb l’equipament de dos autocars, un d’ells adaptats, i dues furgonetes. Retrobaments, i moltes cares noves que donaven un aire fresc a la peregrinació i amb ganes de conèixer que vol dir peregrinar a Lourdes.

El diumenge es va portar a terme la Missa internacional i la missa de cors Joves presidida pel nostre consiliari Mn. Joan Vila. En acabar es va fer la Foto de les gaire bé 900 persones que vam pelegrinar dels dos bisbats. En acabar la fotografia una cobla va tocar diferents peces musicals i tots els voluntaris i les persones que van poder, van ballar a la plaça d’enfront de la verge coronada.  

   A la tarda, viacrucis de Pelegrins a Santa Bernadette, i seguidament, una descoberta de Lourdes i els llocs més emblemàtics, dirigida al personal de servei de primer any. 

   Cap a sopar i després processó de torxes, un dels moments esperats de cada pelegrinatge viscut amb molta fe i pregària, amb les torxes cap al cel i posant-nos la pell de gallina en sentir el Virolai.

 

  L’endemà, amb poques hores dormides, un altre dels moments esperats, missa a la gruta en català presidida pel bisbe de Vic Mons. Romà Casanova i Mn. Xavier Novell i pels preveres que ens acompanyaven. En acabat, un dels actes més sentits de tot el pelegrinatge, la Passada per la Gruta. I tot seguit, piscolabis per tothom davant l’Accueil. Moment per compartir entre tots, i moment per acabar trobant a persones que potser fa un any que no es veuen.

  A la tarda, acte penitencial i després tots preparats per l’altra gran processó del Pelegrinatge, la Processó dels Santíssim que acaba a la Basílica de Pius X.  Al vespre, un acte que va prenent força i agrada, la Vetlla de Pregària.

  El dimarts, darrer dia d’estada a Lurdes, s’iniciava amb el viacrucis a la Muntanya, per part del grup de Peregrins, els quals a més varen gaudir aquests dies d’altres activitats com la visita a la casa de Bernadette. Un viacrucis que va ser seguit per un gran nombre d’assistents.

Cap a mig matí, Missa de joves a l’Església de Santa Bernadette amb cançons de guitarra, reflexions i grans moments. En acabar qui va voler, va poder anar a les piscines i a continuació, gran acte lúdic per part dels joves amb la representació i repàs dels 50 pelegrinatges, va ser un moment molt emotiu. I la cirereta de l’acte va anar a càrrec del Jaume P., que ens sorprenia un any més, amb el seu escrit dedicat als 50 pelegrinatges.

  En acabat,el comiat a la Gruta des de l’altra banda del riu, posava punt i final a l’estada a Lurdes.

 

  L’endemà, retorn a casa amb l’arribada a les respectives destinacions i retrobament amb els familiars i amics.

 

  Gràcies a tots per participar-hi!! Gràcies al personal de servei per la seva entrega! Gràcies al personal mèdic per la seva dedicació i cura dels malalts! I sobretot, gràcies als malalts per tantes coses positives que ens aporteu, lliçó de vida, i ganes de tornar a Lurdes un any més!! 

ADHERITS A IGUALADA CIUTAT AMIGA DE LA GENT GRAN
XARXA INCLUSIÓ IGUALADA Consell municipal d'accessibilitat i Consell municipal de Serveis Socials i Salut
FACEBOOK HOSPITALITAT ANOIA
Amb la Col·laboració de: Amb la Col·laboració de:
www.hospitalitatvicsolsona.org
http://es.lourdes-france.org/