Portem pau al cor, delicadesa i respecte. Ningú, és imprescindible, però tots ens necessitem. Ens recolzem els uns amb els altres, per anar fent camí, ens ajudem.

Ningú és millor ni pitjor que l’altre, som iguals i diferents. Res pretenem treure els uns dels altres que no sigui: amistat i consol. Som pelegrins de la vida i com a pelegrins caminem.

 

El pelegrinatge a Lourdes esta format per pelegrins, malalts, voluntaris i personal sanitari. El personal de servei que acompanya a malalts i pelegrins fa diverses tasques dins el pelegrinatges, des de tibar carrets i cadires de rodes, a les tasques de menjar o de sales. Tot amb voluntat de compartir estones i transmetre alegria. Són aquets moments de compartir, on es dóna el millor servei de cara al malalt: alegria, l’optimisme, la generositat...

El tracte amb el malalt és molt directe, molt sincer, i alhora que aquella persona rep el temps, els coneixement i les aptituds del personal e servei i del pelegrí, aquestes, alhora, reben una ensenyança i una visió de la vida que potser abans no tenien, on es dóna una importància a les petites coses de la vida i es deixen de banda egoismes i materialismes. Aquest convivència, aporta a les dues bandes una pau interior que no es pot descriure en paraules.

Lourdes és un indret visitat per gent d’arreu del món. Es calcula que cada any hi acudeixen més de 6 milions de persones. Cada any hi arriben més de 600 trens especials i passen 14.000 autocars amb pelegrins i turistes. Es produeix una barreja de cultures, races i costums.

 

Els serveis que es desenvolupen al pelegrinatge són:

  • Servei d’autocars i furgonetes: és el servei que es fa durant el viatge d’anada i tornada a Lourdes i a les diferents sortides que fem arreu del territori català; un d’ells adaptats per poder anclar cadires de rodes el qual permet fer un viatge còmode.
  • Servei de material: mantenir en condicions el material divers que es disposa
  • Equip sanitari: durant l’estada a Lourdes disposem de l’equip mèdic, així com de farmaciola completa i mitjans diagnòstics molt bàsics i necessaris.
  • Servei Menjador: El servei on es fan els diferents àpats a Lourdes amb voluntaris/es els quals serveixen el menjar
  • Servei de Cuina
  • Servei de Sales: Servei dedicat a la higiene personal del malalt, tasques de les habitacions, i servei de bugaderia.
  • Servei Esplanada: acompanyar als malalts i discapacitats als diferents actes del Pelegrinatge a més d’atendre totes les seves necessitats
ADHERITS A IGUALADA CIUTAT AMIGA DE LA GENT GRAN
XARXA INCLUSIÓ IGUALADA Consell municipal d'accessibilitat i Consell municipal de Serveis Socials i Salut
FACEBOOK HOSPITALITAT ANOIA
Amb la Col·laboració de: Amb la Col·laboració de:
www.hospitalitatvicsolsona.org
http://es.lourdes-france.org/