L’ALEGRIA D’UN VIATGE, EL 48º PELEGRINATGE A LOURDES

L’Hospitalitat de l’Anoia va participar durant els dies de l’13 al 17 de Juny en el 48è Pelegrinatge a Lourdes amb malalts i minusvàlids que organitza l’Hospitalitat de la Mare de Deu de Lourdes dels Bisbats de Vic i Solsona.

El dissabte dia 13 de Juny,  76 persones sortien   de l’estació d’autobusos d’Igualada per emprendre novament el camí de Lourdes.

El viatge es va desenvolupar amb tota normalitat, com es habitual en els nostres darrers pelegrinatges; ens vam aturar a Castillonroy per esmorzar i a Pont d’Arròs per dinar.

Arribarem a Lourdes al voltant de les cinc i mitja de la tarda, allotjant les persones a les respectives residències reservades amb anterioritat.

Tots els actes religiosos van ser presidits pel Bisbe de Solsona.

Un dels actes tradicionals a Lourdes es la missa dels Cors Joves presidida pel nostre consiliari, en  Mn. Joan Vila, es una missa diferent, plena d’emotivitat, i a la vegada molt participada per la gran quantitat de persones que hi assisteixen.

Cal fer esment de la Missa de Joves, presidida pel Bisbe de Solsona. Aquesta missa està preparada pel jovent de les nostres hospitalitats; les ofrenes, les pregaries, els seus cants, música amb guitarres i percussió, fan que la celebració eucarística sigui molt participada.

La nit del dilluns i després de sopar tot el personal de servei junt amb els pelegrins de la nostra comarca, celebrarem a la Residència de l’Amour, tot celebrant l'aniversari del nostre consiliari i l'aniversari de casats d'un matrimoni també voluntaris.

La tarda del dimarts tots els components del pelegrinatge ens traslladarem cap el cinema La Fôret, situat al costat del riu Gave per participar i poder gaudir de l’acte lúdic preparat per els joves de l’Hospitalitat. Un cop acabat aquest acte lúdic ens acomiadarem del pelegrinatge en front de la Gruta amb una salutació del Senyor Bisbe.

El dimecres dia 17, tot el personal de servei vàrem tenir de matinar per tal de preparar el viatge de tornada. Un grup de pelegrins i voluntaris també ho va fer-ho el dilluns,  per tal d’omplir de les fonts del costat de la gruta les 80 garrafes de 5 litres d’aigua que van ser distribuïdes a cada un dels participants del pelegrinatge.

Plens d’alegria per haver pogut compartir cinc dies de pelegrinatge, tornarem cap a Igualada a on arribarem al voltant de les 19’30 del vespre. El temps va acompanyar en alguns dels actes, tot i així vam viure el pelegrinatge amb més intensitat.

Cal remarcar que el Pelegrinatge no són només cinc dies, sinó que es el fruit del treball i esforç de tot un any, gràcies al personal de servei, malalts i pelegrins, i als membres que organitzen durant molts mesos aquets fantàstics dies a Lourdes i amb la col·laboració de l’Ajuntament podem emprendre any rere any aquesta aventura Hospitalària. Us animem a que ens pugueu conèixer i a donar la vostra opinió i les sensacions que us pot transmetre l’Hospitalitat i a formar part de l’Aventura Hospitalària.

 

Un any més se’ns fa difícil descriure quins son els sentiments i les sensacions que ens transmet Peregrinar a Lourdes. Aquestes sensacions només es poden descriure si hi vas, si ho vius amb primera persona, fet molt recomanable per a tothom; es una experiència diferent, que no trobem les paraules que ho descriguin tal i com es.

Us animem a participar amb l’Hospitalitat, la propera trobada serà la sortida de Tardor la qual l’Hospitalitat hi està treballant per programar-la. També recordar que fem altres activitats com la Torronada per Nadal, entre d’altres. Us animem a que participeu amb l’Hospitalitat de Lourdes, i us reserveu 5 dies del mes de Juny de 2016 per poder participar al 49º Pelegrinatge a Lourdes.

Podeu trobar per informació de l’Hospitalitat a www.hospitalitatanoia.org o joves@hospitalitatanoia.org

 

L’HOSPITALITAT

 

 

 

ADHERITS A IGUALADA CIUTAT AMIGA DE LA GENT GRAN
XARXA INCLUSIÓ IGUALADA Consell municipal d'accessibilitat i Consell municipal de Serveis Socials i Salut
FACEBOOK HOSPITALITAT ANOIA
Amb la Col·laboració de: Amb la Col·laboració de:
www.hospitalitatvicsolsona.org
http://es.lourdes-france.org/