Finalitza el 51è pelegrinatge a Lourdes 

L’Hospitalitat de l’Anoia juntament amb la resta de les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes dels bisbats de Vic i Solsona han viscut un dels pelegrinatges més especials, del 16 al 20 de juny. Enguany han celebrat el seu 51è Pelegrinatge a Lourdes. Per part de l’Hospitalitat de l’Anoia van participar 65 persones, els quals es van desplaçar amb dos autocars, un d’ells adaptat, i dues furgonetes que es transportà tot el material i equipatge necessari. A part, van haver persones que es van desplaçar amb cotxe particular uns dies en concret.

El diumenge es va portar a terme la Missa internacional i la missa de cors Joves presidida pel consiliari Mn. Joan Vila. En acabar es va fer la fotografia grupal de totes les persones que van pelegrinar dels dos bisbats. A la tarda, es va poder gaudir d’un espai lliure de gran part de la jornada, per tal de poder acompanyar a les persones que ho necessitessin a comprar, a donar una volta o per poder descansar. Desprès de sopar, es va participar a la processó de torxes, un dels moments esperats de cada pelegrinatge viscut amb molta fe i pregària, amb les torxes cap al cel i posant-nos la pell de gallina en sentir el Virolai.

L’endemà, un altre dels moments esperats, missa a la gruta en català presidida pel bisbe de Vic Mons. Romà Casanova. En acabat, un dels actes més sentits de tot el pelegrinatge, la Passada per la Gruta.

 A la tarda, acte penitencial i després tots preparats per l’altra gran processó del Pelegrinatge, la Processó dels Santíssim que acaba a la Basílica de Pius X.  Al vespre, un acte que va prenent força i agrada, la Vetlla de Pregària.

El dimarts, darrer dia d’estada a Lurdes, s’iniciava amb el viacrucis a la Muntanya, per part del grup de Peregrins, els quals a més varen gaudir aquests dies d’altres activitats com la visita a la casa de Bernadette. Un viacrucis que va ser seguit per un gran nombre d’assistents.

Cap a mig matí, Missa de joves a l’Església de Pius X amb cançons de guitarra, reflexions i grans moments. En acabar qui va voler, va poder anar a les piscines i a continuació, gran acte lúdic. En acabar,el comiat a la Gruta des de l’altra banda del riu, posava punt i final a l’estada a Lurdes. L’endemà, retorn a casa amb l’arribada a les respectives destinacions i retrobament amb els familiars i amics.

 

La valoració del pelegrinatge és molt bona, i el temps va acompanyar amb un clima i temperatura ideal. Els pelegrins de l’Anoia van poder participar en una sortida al Lac de Lourdes (llac glacial a 3 km del centre de la ciutat, direcció a Pau por Soumoulou.

Enguany, es va obsequiar  a tothom qui va participar, amb un  fulard de color blau i amb la medalla dels dos bisbats.

Agrair a la Fundació Solidaritat Carrefour, pel seu donatiu de fruita i aigua per totes les persones de l’Anoia que van participar al pelegrinatge. Ha estat una ajuda considerable i saludable per l’hospitalitat.

Gràcies a tots per participar-hi!! Gràcies al personal de servei per la seva entrega! Gràcies al personal mèdic per la seva dedicació i cura dels malalts! I sobretot, gràcies als malalts i peregrins per tantes coses positives que ens aporteu, lliçó de vida, i ganes de tornar a Lurdes un any més!! Ha estat un pelegrinatge que hem pogut fer varies sessions esporàdiques de “risoteràpia”

PROGRAMA D'ACTES PELEGRINATGE 2018
Programa d'actes previst del 16 al 20 de Juny de 2018 a Lourdes
Programa actes Pelegrinatge Lourdes 2018[...]
Documento Adobe Acrobat [109.6 KB]
REVISTA INFORMA MAIG 2016
Informa 144v4.pdf
Documento Adobe Acrobat [909.4 KB]
REVISTA INFORMA ABRIL 2016
Descarrega la Revista Informa, núm. 143
Informa 143 abril baixa.pdf
Documento Adobe Acrobat [3.2 MB]
joves@hospitalitatanoia.org joves@hospitalitatanoia.org
ADHERITS A IGUALADA CIUTAT AMIGA DE LA GENT GRAN
XARXA INCLUSIÓ IGUALADA Consell municipal d'accessibilitat i Consell municipal de Serveis Socials i Salut
FACEBOOK HOSPITALITAT ANOIA
Amb la Col·laboració de: Amb la Col·laboració de:
www.hospitalitatvicsolsona.org
http://es.lourdes-france.org/